Samar Khanafer-Gniadek – Dukkah, kumin i włoszczyzna

Kuchnia libańska w wegańskim i wegetariańskim wydaniu – smaki, które Polacy kochają od lat!

Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, powraca z wyjątkową pozycją, która przeniesie was do pachnącego kardamonem i wodą z kwiatów pomarańczy Libanu.

Książka zawiera przepisy zarówno na tradycyjne bliskowschodnie dania, takie jak kremowy humus czy chrupiący falafel, jak i na nowoczesne interpretacje arabskich klasyków, jak kafta z soczewicy czy roślinna wersja kibbeh nayeh.

Autorka łączy sezonowe składniki, które znajdziecie w lokalnym warzywniaku i na bazarku, z bliskowschodnimi przyprawami, dzięki czemu łatwo wyczarujecie w swojej kuchni orientalne manouche, mkhabasę, batata harra, foul, harirę, makloubeh…

„Dukkah, kumin i włoszczyzna” to kulinarny przewodnik po Bliskim Wschodzie, który sprawi, że na chwilę poczujecie się jak w tętniącym życiem Bejrucie i spróbujecie jednej z najlepszych kuchni na świecie.

Wydawnictwo Marginesy poleca zakup książki: https://marginesy.com.pl/sklep/produkt/133792/dukkah-kumin-i-wloszczyzna?idcat=0

Podziel się:

Nastepne

Robert Jordan - Wielkie polowanie

pon. wrz 25 , 2023
Rand al’Thor i jego przyjaciele wyruszają na Wielkie Polowanie, by zdobyć upragniony Róg Valere, a wraz z nim sławę i władzę nad światem. Szlak wyprawy wiedzie przez nieznane miasta i krainy, krzyżujące się i rozchodzące drogi, gdzie czekają go potyczki ze Sprzymierzeńcami Ciemności i trollokami. Walka o Róg toczy się w aurze magii, reliktów innych Wieków, eksperymentów z jedyną Mocą, ale również w atmosferze przyjaźni i miłości. Wydawnictwo Zysk i […]

Nasze programy medialne:

Symbol

Siła

Wybierz Polskie