SuViBox to polska firma cateringowa, którą zna już bardzo wielu Polaków, a poznać powinni wszyscy, którym zależy na zdrowym, urozmaiconym, dietetycznym jedzeniu
SuViBox wykorzystuje do przygotowania potraw metodę sous-vide, czyli gotowanie w próżni, tzw. gotowanie w kąpieli wodnej, poniżej temperatury wrzenia. Metoda sous-vide jeszcze kilka lat temu była zarezerwowana dla klientów renomowanych restauracji. To od niedawna się zmienia, więc firma SuViBox postawiła na wyjątkowy smak i jakość produktów przygotowanych właśnie tą metodą. Mogą ją zatem szeroko poznać Polacy, dla których ważna jest jakość jedzenia i życia.
– Metoda sous-vide pozwala na zachowanie wartości odżywczych, witamin i mikroelementów. Przygotowana potrawa ma wyjątkowy smak, delikatną strukturę, apetyczny wyglad. Naturalne soki zostają zatrzymane, dzięki czemu nie trzeba używać dużej ilości ziół i przypraw, w tym soli – mówi Marlena Smyk-Ciumaszko, dietetyk w firmie SuViBox.
Stosowanie diety pudełkowej oszczędza wszystkim czas i sprawia, że możemy jeść bardzo różnorodnie. Firma ma trzy grupy klientów. W przewadze są osoby, które pragną schudnąć, następnie ci, którym zależy na zdrowiu, wreszcie klienci, którzy chcą urozmaicać swoje posiłki.
– Jadłospis jest wynikiem współpracy szefa kuchni, jego współpracowników i dietetyka. Na początku powstaje pomysł na danie, które następnie testujemy pod względem smakowym i estetycznym. Następnie planujemy przepis pod kątem mikroskładników i kalorycznosci – opowiada Marlena Smyk-Ciumaszko.
Dobór kaloryczności, jak i całej diety zależy od płci, masy ciała, wykonywanej pracy, aktywności fizycznej, a także od jednostek chorobowych i przyjmowanych leków. Dla osób, które dbają o środowisko, potrawy przywożone są w specjalnych pudełkach ekologicznych. Warto wiedzieć, że SuViBox dostarcza już swój catering do kilkudziesięciu polskich miast, w tym aglomeracji śląskiej. A o tym, jak smakują dania, można się przekonać, zamawiając zestaw próbny w cenie 29,99 złotych.
Grażyna Herich
Szczegóły na stronie firmy suvibox.pl